En tandtekniker kan give dig et harmonisk smil I Tandproteser
296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

En tandtekniker kan give dig et harmonisk smil

Langt de fleste mennesker gør brug af den samme tandlæge i en længere årrække. Når man når en vis alder, vil nogle mennesker dog opleve, at de mister deres tænder. Det er helt naturligt og der findes heldigvis en løsning på problemet. Løsningen er proteser, som laves af en klinisk tandtekniker. Her har tandteknikeren mulighed for at tilpasse den rette farve og form, så den tilpasses resten af tandsættet. Der er mange fordele ved tandproteser uanset om der er tale om en delprotese eller en helprotese. Læs mere om de mange fordele herunder.

Hvad er en tandtekniker?

En klinisk tandtekniker står for at behandle patienter, som hovedsagligt har brug for tandproteser. I forhold til stillingen som tandlæge kræver stillingen som tandtekniker en mere omfattende viden om fremstillingen af proteser samt praktisk handelag og sans for æstetik. Her handler det nemlig om at imødekomme enhver kunde i forhold til deres individuelle ønsker og behov. Tandteknikeren står desuden selv med ansvaret for at fremstille proteser til kunderne. En klinisk tandteknikker arbejder derudover også med mere avancerede tandproteser som eksempelvis delproteser og trykproteser. Disse proteser erstatter udelukkende de manglende tænder og fæstnes på de naturlige og resterende tænder ved hjælp af tryklåse.

Fordele hos en klinisk tandtekniker

Som tidligere nævnt er der mange fordele ved at gøre brug af en tandtekniker. Disse fordele ses både med et kosmetisk, men også med et økonomisk aspekt. De kosmetiske fordele kommer i form af det fysiske udseende. Tandprotesen går nemlig ind og erstatter de manglende tænder, så man får et fuldendt tandsæt. Derudover er der også økonomiske fordele, idet at det ofte er muligt at få et tilskud fra kommunen, så man kan spare lidt ekstra på tandprotesen hos en tandtekniker.

Herunder kan du se nogle af de mange fordele ved proteser hos en tandtekniker

  • Besparelse af penge
  • Tilskud fra kommunen
  • Erstatning af de manglende tænder
  • Genopbygning af den tabte tyggefunktion
  • Funktionel og æstetisk løsning
tandtekniker

Fremstilling af proteser

En protese er konstruktion, som er beregnet til at erstatte de manglende tænder i munden. Dog fungerer en tandprotese også på mange andre måder end som blot en erstatning. Den går nemlig også ind og erstatter den tabte tyggefunktion, som man mister i takt med tab af tænder. Derfor opretholder en tandprotese tyggefunktionen, så mundens egenskaber kommer til at fungere optimalt igen. Derudover er formålet med en protese for mange mennesker at få et smukt og harmonisk smil, som de vil være taknemlige for resten af livet.

No Comments

Post A Comment